top of page
Serge De Marre - outdoor - 806.jpg

FAQ

Center Gradient Transparent

Mooie voorbeelden, maar hoe weet ik zeker of jij geschikt bent voor mijn voice-over project?

Dat is een heel normale vraag. Het is niet altijd makkelijk in te schatten of een stem wel past bij jouw specifieke project. De voorbeelden klinken allemaal wel fijn en aardig, maar ieder project is uniek en dus hoort er ook unieke stem bij.

 

Is je project reeds klaar? Stuur me de video en/of audio die je reeds hebt. Dat helpt me om de feel van jouw project verder te zetten in de tone-of-voice. Is jouw project nog in ontwikkeling? Ook dan kan ik je helpen. Ik maak sowieso gratis een custom demo. Voel je je comfortabel? Dan spreek ik de hele tekst voor je in.

Center Gradient Transparent

Mag ik je stem voorstellen aan een klant?

Natuurlijk! Download gerust mijn demo's die je op de homepagina vindt en stuur ze naar je klant. Liever een op maat gemaakte demo? Ook dat kan. Mail of bel even en ik duik mijn professionele studio in.

Center Gradient Transparent

Wanneer mag ik je voice-over opname verwachten?

Snel. Dat mag je letterlijk nemen. Vaak al binnen twee à drie uren.

 

Maar ik underdeliver niet graag. Daarom zeg ik binnen de 24 uur, want soms ben ik druk met lange voice-overs voor andere klanten en kan én wil ik jouw voice-over niet zomaar snel-snel tussendoor doen. *

*Disclaimer: uiteraard afhankelijk van de lengte van de in te spreken tekst en van mijn beschikbaarheid. Contacteer me altijd even vooraf per email, Whatsapp of telefoon om te dubbelchecken als je een project hebt dat haast heeft. Ik antwoord zeer snel op sms, iMessage en Whatsapp.

Center Gradient Transparent

Ja maar, mijn stemopdracht is écht dringend!

Geen probleem! We vinden altijd een oplossing. Contacteer me even vooraf om te laten weten dat jouw dringende stemopname er aankomt. Ik reserveer alvast een tijdslot in mijn agenda en bezorg je de voice-over opname op het afgesproken tijdstip. Alles hangt natuurlijk af van de lengte van jouw voice-over tekst. *

*Disclaimer: uiteraard afhankelijk van de lengte van de in te spreken tekst en van mijn beschikbaarheid. Contacteer me altijd even vooraf per email, Whatsapp of telefoon om te dubbelchecken.

Center Gradient Transparent

Hoe lever je de stemopname aan?

Die is makkelijk. In het formaat dat jij wil, op de manier die jij wil. Alles is mogelijk.

Geef je me geen instructies, dan neem ik op in WAV 48kHz 24bit. Ik stuur je een email met de audio in bijlage. Maak je geen zorgen als jouw mailbox geen grote bestanden aankan, de bijlagen zitten in de cloud en kunnen altijd gedownload worden.

Center Gradient Transparent

Wat vind ik in de audio-file die je me toestuurt?

Voor radiocommercials, televisiespots, korte animatie-video's en uitlegvideo’s tot 2 minuten, spreek ik standaard een aantal verschillende versies voor je in. Meestal zijn dat er drie. Vind je het begin van take één en het einde van take twee perfect voor jouw voice-over project? Laat het me weten en ik kan ze voor jou combineren.

Voor E-learnings en andere langere teksten vind je één take in de opname.

Center Gradient Transparent

Wat kost een stemacteur?

De prijs hangt af van een aantal factoren: voor welk medium wordt de voice-over opname gebruikt? (tv, radio, internet, intranet,...) Hoe lang is de in te spreken tekst? Meer info over prijzen voor voice-overopnames vind je hier.

Mijn factuur komt zonder BTW, de prijs die je ziet, is de prijs die je betaalt. Dat komt omdat ik in de VS woon. Er hoeft dus géén BTW betaald te worden. (edit: en nu tijdelijk van 2020 tot 2023 in Hongarije. Nog steeds: de prijs die ik je geef, is de prijs die je betaalt. Geen btw verschuldigd aan mij.)

 

Contacteer me voor een offerte op maat.

Center Gradient Transparent

Hoe betaal ik jou?

De voice over is opgenomen en jij bent tevreden? Dan stuur ik je mijn factuur per email binnen de 14 dagen.

Ook al woon ik in de VS (nu tijdelijk in Hongarije), je schrijft gewoon over op mijn Belgische Belfius-bankrekening net zoals jij dat gewend bent. Je hoeft niets speciaals te doen. Een pluspunt hierbij is dat je geen btw verschuldigd bent aan mij. In de VS wordt er geen BTW gerekend, dus de factuur komt dus zonder BTW. De prijs die je ziet, is de prijs die je betaalt.

Center Gradient Transparent

Kan je me andere stemmen aanbevelen?

Dit is een kort lijstje van professionele voice overs en stemacteurs die ik persoonlijk goed ken, die meesterlijk goed voice over werk afleveren. Deze stemacteurs zijn voor 100% te vertrouwen:

 

- Voice over man (NL): Albert - Jan Sluis

- Voice over man (NL): Stefan Brau 

- Voice over vrouw (NL): Deborah de Groot 

- Voice over man (FR en Duits): Stefan Sattler

 

Ben je opzoek naar een VO in een andere taal? Een producer, regisseur, audioengineer of studio? Ik heb een hele database met contacten waar ik graag mee samenwerk. Stuur me een mailtje met waar je specifiek naar op zoek bent en ik help je.

Hier kan je terecht als je een castingbureau wil inschakelen Carpe Diem Studios en Stimmen Kartei in Duitsland

bottom of page