top of page

Hoe Video’s Downloaden van het Internet? Gids voor Stemacteurs




In mijn vorige blog Hoe kan je je reclamespots vinden, deelde ik tips over hoe je je ingesproken commercials online kunt terugvinden. Die blog was een groot succes en kreeg veel positieve reacties.


Maar één belangrijk stuk informatie ontbrak.


Hoe download je die video’s vervolgens van platforms zoals de Facebook Ad Library of andere websites, zodat je ze kunt opslaan en bijvoorbeeld op je eigen YouTube-kanaal kunt zetten?


Deze methode is niet alleen handig voor reclamespots, maar voor elke video of audio die je van het internet wilt bewaren. Als je een commercial, een bedrijfsfilm of een e-learning project hebt ingesproken en die ergens online opduikt, dan is het slim om een kopie te bewaren voor je portfolio.


In deze blog leg ik uit hoe je video’s kunt downloaden van websites die geen downloadfunctie hebben. Dit is een handige tool voor stemacteurs die hun werk willen archiveren of delen.


Wat Heb Je Nodig om Video’s te Downloaden van het internet?


Om video’s te downloaden van het internet heb je slechts twee dingen nodig.

Google Chrome of Firefox. Dit werkt niet op Safari of andere browsers.

De DownloadHelper-extensie voor een van deze browsers. Je vindt de officiële tool hier: DownloadHelper.


De gratis versie werkt prima, maar als je vaker video’s downloadt, raad ik aan om de premium versie te kopen. Die kost minder dan $30 en biedt extra functies, zoals geen vervelende QR code in beeld.


Houd er rekening mee dat een licentie voor Google Chrome niet werkt in Firefox en vice versa.


Hoe Download Je een Video?


1. Installeer de DownloadHelper-extensie in Google Chrome of Firefox.


2. Ga naar de website waar de video staat die je wilt downloaden. Dit kan Facebook Ad Library zijn, YouTube, Vimeo, of een andere site.


3. Klik op de DownloadHelper-extensie in je browser. De tool zal automatisch detecteren of er een video op de pagina staat.


4. Selecteer de video en kies de optie om te downloaden.


5. Opslaan en klaar. Nu heb je een lokaal bestand dat je kunt bewaren of opnieuw uploaden.


Waarom Is Dit Handig voor Stemacteurs?


Veel voice-overs vragen zich af waar hun reclamespots te zien zijn en hoe ze die kunnen opslaan. Klanten sturen niet altijd een exemplaar van de video waarin je hebt ingesproken. Met deze methode kun je zelf je werk terugvinden en archiveren.


Wil je je ingesproken video’s op je eigen YouTube-kanaal of website zetten? Zorg er dan voor dat je toestemming hebt van de opdrachtgever. Veel bedrijven hebben geen probleem met voice-overs die hun werk delen, maar het is altijd goed om even te checken.


Gebruik jij al een methode om je commercials en voice-over werk online terug te vinden? Laat het me weten!



Comments


bottom of page