top of page

Voice-overs in een reiskoffer: mijn professionele homestudio voor op reis


Studio voor op reis voor stemacteurs
De Tribooth met matrassen en extra dekens - hond niet inbegrepen

Een professionele stemacteur heeft een goed geïsoleerde plek nodig waar hij kan opnemen zonder galm, ruis, blaffende honden en voorbijrijdende trucks. Prima, thuis is dat geen probleem met de Studiobricks.


Maar wat doe je als op reis gaat en toch beschikbaar wil blijven voor je klanten? Service bieden is super belangrijk in deze competitieve sector. Je wil altijd beschikbaar zijn, snel reageren op offerte- en beschikbaarheidsaanvragen (49 punten als je dit kan leggen op een Scrabble-bord). En dan snel kunnen inspreken en opnemen.


De oplossing? De Tribooth! De Tribooth is een mobiele voice booth die je in 15 minuten in elkaar kan zetten. Hij bestaat uit PVC-buizen waar een rekker doorheen loopt zodat je ze makkelijk in elkaar kan passen.


Eens de PVC-buizen in elkaar gezet zijn, heb je een frame waar je de bijgeleverde dekens overheen gooit. Zo creëer je je eigen gezellige (drie)hoekje. Er zitten ook nog wat accessoires bij om je ipad op te bevestigen, een microfoonhouder, lampje voor in de booth en een verlengsnoer.


Reiskoffer


Alle onderdelen passen netjes in de bijgeleverde reiskoffer die je kan inchecken in het vliegtuig. De volle koffer weegt niet meer dan 23kg, wat het maximum gewicht is voor de meeste vliegtuigmaatschappijen. Dus ook ideaal voor verre reizen.Uiteraard heb je zelf nog een computer, microfoon en preamp nodig. Voor mijn stemopnames-on-the-move gebruik ik een Macbook Pro uit 2018, de Sennheiser MKH416 en de Apollo Arrow preamp van Universal Audio.


Zoals je in de bovenste foto kan zien, is het aangeraden om toch wat extra demping te voorzien als je in een ruimte zit waar het erg galmt. Ben je op hotel? Sleur gerust de matrassen van het bed. Die geven een perfecte geluidsdemping.


Uiteraard is de Tribooth niet sound proof, maar als je een shotmic gebruikt zoals de Sennheiser 416 en eventueel een noise gate of expander op je preamp, kan je heel professionele audio afleveren. Ik heb hiermee zelfs nationale radiospots opgenomen en de geluidstechnicus die ze bestelde had geen idee dat ik in de Tribooth zat.


En dan nu het slechte nieuws: de Tribooth is niet goedkoop. $1500 voor wat PVC-buizen, dekens en een koffer? Dat is niet weinig. Maar als het jou wat meer zekerheid en gemoedsrust geeft zodat je met een rustig gevoel op reis kan gaan, dan is het dat echt wel waard. Je zou natuurlijk ook zelf aan de slag kunnen gaan.


En... dat laatste zal je waarschijnlijk sowieso moeten doen, want de Tribooth is niet verkrijgbaar buiten de VS. Je zou hem wel kunnen bestellen wanneer je op reis gaat naar de VS en dan mee naar huis nemen. Het perfecte excuus om een reis naar de VS te boeken... op kosten van de zaak.. als businesstrip? 😇


*het aanbod van Tribooth verandert af en toe, dus kijk hier wat bij je Tribooth geleverd wordt
Comments


bottom of page