top of page

Een dag uit mijn leven als voice-over

Als voice-over artiest begint mijn dag meestal om 6 uur 's ochtends. Ik begin mijn dag met mijn e-mails te checken, omdat ik graag op de hoogte ben van eventuele dringende opdrachten die 's nachts binnenkomen. Daarna maak ik mezelf een kop koffie om wakker te worden en begin ik te antwoorden op e-mails van klanten die graag snel een antwoord willen.een man in een thuisopnamestudio
Ik in mijn op-maat-gemaakte thuisopnamestudio

Zodra ik klaar ben met het inspreken van de dringende opdrachten, neem ik mijn hond Tazz mee voor een wandeling. We spenderen meestal tussen de 30 en 50 minuten buiten om wat frisse lucht en oefening te krijgen. Na onze wandeling, ontbijt ik en drink ik nog een kop koffie voordat ik mijn e-mails opnieuw controleer.


Als ik helemaal klaar ben met de overgebleven dringende opdrachten, begin ik met het opnemen van de niet-dringende voice-over opdrachten voor die dag. Dit kan voice-over werk zijn voor commercials, bedrijfsvideo's, eLearning of zelfs animatie. Ik neem ook de tijd om audities op te nemen voor potentiële toekomstige projecten.


Zodra ik klaar ben met inspreken voor die dag, werk ik aan administratieve taken. Dit kan bijvoorbeeld het bijwerken van mijn website zijn, het versturen van reels naar potentiële klanten of zelfs het schrijven van een blogpost zoals deze. Ook spendeer ik tijd aan het voorbereiden van posts voor mijn social media-accounts om mijn werk te promoten en contact te maken met mijn volgers.


Als ik een live gerichte opname-sessie gepland heb, zorg ik er altijd voor dat ik daarvoor voldoende tijd reserveer. Deze sessies kunnen een geweldige kans zijn om samen te werken met een team van andere professionals en een project tot leven te brengen.


Samengevat is mijn dag als voice-over artiest een mix van opnamesessies, administratieve taken en contact maken met mijn fans en klanten. Hoewel het veel werk kan zijn, is het ook ongelooflijk bevredigend om personages en verhalen tot leven te brengen met mijn stem. En natuurlijk is het werken met mijn hond Tazz aan mijn zijde nog leuker.

Comments


bottom of page